tisdag 19 juli 2011

Mental träning





Sommaren fortsätter att visa sin bästa sida. Tidig morgon ligger lätt dimma över grannskapet, men efter någon timme har det lättat. Bilden ovan är från en av mina favoritplatser. Rotsidan. Ligger vid Höga kusten mellan Fällsvik och Barsta. En plats för godtemplation och mental träning. Här har jag mitt mentala rum. Här får själen vila och återhämta sig. Här bygger jag min mentala styrka. Att vistas vid vatten, känna urkraften från naturen och den bergfasta värmen från klipporna. Det kan knappast bli bättre.

-Ta ett djupt andetag, känn spänningen i bröstet och resten av kroppen, andas ut och låt kroppen slappna av.


Låt din uppmärksamhet vandra genom kroppen från fötterna till huvudet. Lägg märke till om det är någon del som kräver mer uppmärksamhet. Andas och ge tillåtelse till vila och avspänning.


När du känner att kroppen är behagligt avspänd ska du uppmärksamma tankarna. Vilka tankar är det som rör sig i ditt huvud? Är det minnen, dagens aktiviteter eller planering för framtiden?


Vilka kroppsförnimmelser känner du när tankarna utvecklas?


Andas in- andas ut, och fortsätt uppmärksamma din tankeverksamhet.


Nu kan du lägga målbilder för framtiden. Föreställ dig att du redan har lyckats med att nå dina mål. Koppla in alla dina sinnen. Hur mår kroppen när du är framme vid målet? Vad doftar i din omgivning? Vilka ljud är framträdande? Föreställ dig framtiden och upplev hur det känns i kroppen när du är där.


På det här sättet kan du förstärka och hjälpa dig själv att nå dina mål. Varje gång du tränar går det lättare och lättare. Börja alltid med att slappna av, fysiskt och mentalt.


Lycka till!


Vill du ha mer personlig vägledning är du välkommen att kontakta mig.


Inga kommentarer: