måndag 10 maj 2010

Energiboost

Vilken trevlig ach avslappnande helg jag haft. Vaknade på lördag till en klarblå himmel och skinande sol. Ut på morgonpromenad. Efter frukost och melodikryss åkte vi så ut till Fällsvik till svåger och svägerska som bjudit ut oss över helgen. Där stod de tillsammans med 2 andra goda vänner och var hungriga. Vi gick ner till badviken och där blev det lunchgrillning. Härligt starka korvar och öl. (Inte Gi-öl ) Gott var det och vi ackompanjerades av vågornas stilla kluckande och ankornas lustiga läte. Efter det halvsov vi i solen tills det blev dags för middag. Frun i huset är suverän i köket. Tack för en jättegod middag. Den tarvade dock ytterligare motion, så det blev en liten tur till Rotsidan. En pärla i vår natur. Här hämtar jag ork, här tömmer jag mina tankar och här har jag gråtit, älskat och sett naturens skiftningar. Är jag orolig i sinnet eller behöver förbereda mig mentalt inför något så är det här min plats. Ibland ser jag till att komma hit rent fysiskt, men när det inte går får jag med min mentala träning förflytta mig till det mentala rum jag har där vid kusten.
Här nedan finns några enkla bilder från Rotsidan.





Stenarna och den karga naturen talar till mig på ett särskilt sätt. De vridna träd som försöker hålla sig fast i klipporna har en speciell själ. På något sätt så kan jag identifiera mig med naturen här ute. Det gäller att växa ur den näring man får och de livsbetingelser som erbjuds. Ibland blir det krokigt som tallarna vid havet. Klapperstensfälten är särkilda och när solen värmer är stenarnas värme en lisa för många själar, inte bara min.
Jag känner mig ibland som de här runda stenarna vid havet. Lite knubbig, isig och hal om vintern, men varm och välkomnande på sommaren. Fiosofiskt eller hur.

Inga kommentarer: