fredag 21 maj 2010

Det går om man vill tillräckligt mycket.


I går mötte jag några fantastiska människor som tagit tag i sitt förändringsarbete. Jag hade kursavslutning med ett gäng som lärt sig äta enligt GI -metoden. På 5 veckor hade de lyckats minska i storlek med 4-15 cm. Förändringen sitter mest i tanken. Sedan är det frågan om hur gärna man vill uppnå sitt mål. I det här fallet var det kroppsstorleken som skulle ändras.

Det finns även andra förändringar du kan få hjälp med om du använder tankens kraft och mental träning.



Varför vänta med nyårslöftet till 1 januari ?

10 Gratis hälsotips inför det nya året

Bygg vidare på allt som fungerade bra under förra året: All utveckling handlar om att bygga vidare på det som fungerar bra. Gör därför en snabb tillbakablick på allt som fungerade bra under förra året.

Passa på att ändra gamla mönster: Början på ett nytt år är en bra tid för att ändra gamla mönster som du är missnöjd med. Se det nya året som en nystart.

Dokumentera dina framgångar: Dra dig till minnes och skriv ner positiva händelser och framgångar som händer i ditt liv. Använd gärna dagbok

Tag regelbundna mikrosemestrar: Försök att ta en kortare stunds ordentlig avkoppling en stund varje dag för att återhämta dig och ladda batterierna. Pröva gärna någon av alla snabbavslappningsmetoder som finns.

Fokusera på det som du gör: Ha fokus på de aktiviteter som du gör för att stärka din hälsa och glädje. Notera gärna dessa i din kalender eller dagbok. Ha inte dåligt samvete för det som du inte gör, utan känn tacksamhet och glädje för alla små och stora saker som du gör.

Uppmuntra dig själv och andra: Ge dig själv en klapp på axeln och använd dig av positivt självprat. Beröm och uppmuntra gärna andra för vad de gör och för vem de är. Lite mer uppskattning kan göra mycket för hälsan och glädjen.

Tänk annorlunda: Om du inte trivdes riktigt bra under förra året så kan det under det här nya året vara dags att prova nya vägar. Fråga dig själv vad det var som inte stämde och tänk efter om det blir bättre om du gör saker och ting annorlunda.

Sätt upp rimliga mål: I samband med ett nytt år är det lätt hänt att ha alltför höga mål och förväntningar. Det är därför viktigt att de mål som du sätter upp för året är rimliga och att du har en chans att nå målet.

Bli glad varje gång du äter lite bättre och rör på dig lite mer: Vi har alla säkert mer eller mindre dåligt samvete för att vi inte äter rätt eller är tillräckligt fysiskt aktiva. Bli därför glad varje gång du äter lite mer sunt och rör på dig lite mer.

Lev efter de små stegens principer: Uppmärksamma alla de små steg du tar och som hjälper dig att må och fungera bättre. Det är bättre med ett litet steg än inget steg alls.



Lycka till med ditt förändringsarbete. Jag ska i helgen ta fasta på punkt 9 att bli glad över att jag rör på mig lite mer etc. Jag ska också använda mig av jordens lisa för själen, dvs plantera om blomskott.
Ha en skön helg!