lördag 27 november 2010

GI Lussebullar

På begäran kommer nu receptet på GI-lussebullar

75 g smör
1/2 l sojamjölk
50g jäst
250g kesella 1%
1 g saffran (två påsar)
1,7 l siktat dinkelmjöl + till utbakning
1/2 tsk salt
sötningsmedel eller strösocker 2dl. Torkade aprikoser i bitar
1 ägg till pensling

Smula jästen i en bunke, häll fingervarm sojamjölk och smält smör över. Lös upp saffranet i degspadet. Tillsätt kesella. Blanda mjölet med sötningsmedlet/sockret och salt. Häll i mjölblandningen och arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Värm ugnen till 225 grader. Ta upp degen och arbeta ev. in mer mjöl. Baka ut till 30 bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca. 30 min. Pensla ,med uppvispat ägg och grädda i ugnen 5-8 min.

(Sötningamedel ger lägre GI än socker)

Lycka till. Själv tycker jag dom blir jättegoda.

Inga kommentarer: