fredag 26 februari 2010

Fest i dagarna 3


I går var jag på Stjärnkväll på folkets hus. Årets företagare, årets friskus, årets nykomling, almias pris mm. En hel massa priser delades ut till duktiga företagare. Det var vackert värre med röda mattan, kandelabrar och elegant klädda människor. Dukningen skvallrade om en trerätters middag. Mingel och korta pratstunder med andra företagare förhöjde stämningen innan själva prisutdelningen genomfördes. Tråkigt nog kan jag ej visa några bilder men det var trevligt och festligt. Tack arrangörer för en fest mitt i veckan. Årets företagare blev förresten Resele skog. Tråkigt nog var det ingen kvinnlig företagare som fick pris. Varför? Det var endast 3 kvinnor nominerade och ingen fick pris i slutändan. Värt att reflektera över. Är vi dåliga på att nominera kvinnor? Bättring till nästa år.

I dag fortsätter Sollefteå med vinterfesten. Stora kåtor har rests på gågatan och det är hundspann i parken, skidtävling för barnen och mycket mer. Läs mer om arrangemanget på http://www.vinterfesten.se/ Snön faller tätt med stora flingor och temperaturen ligger runt -5. Kan det bli mer rätt? Det är nu vi kan njuta av att bo i ett land som har 4 årstider.

Under de senaste veckorna har vi upplevt kyla ner mot -35 och snöfall till ett djup av 75-80 cm. Snart ser vi fram emot vårsolens uppiggande strålar. Vi letar oss ut på tjärnens is och borrar hål för pimpelfiske. En och annan skoter hörs från skoterleden. Jag bäddar ner mig i solhörnan på uteplatsen

Här en bild från min favoritrunda

Om ytterligare några månader svettas vi i sommarvärmen. Här i Sollefteå har vi inlandsklimat, vilket gör att vi ofta har någon grad varmare än våra grannstäder. Sollefteå Camping är en fin oas i vår stad och den drivs av ett par som har god service högt på agendan. Det gör att campingen har stor efterfrågan och jag tror att långtidsplatserna är hårt bevakade av de som lyckats få en plats.Mer information om campingen hittar du på http://www.solleftea-camping.se/ Gör ett besök i Sollefteå och bilda din egen uppfattning. Den lilla norrlandsstaden som för ett antal år sedan beskrevs som ett skidspår mellan två regementen, har nu inga regementen kvar men en utvecklande anda och en tro på framtiden.

1 kommentar:

Anita Löfstedt sa...

Tack för att såna som du finns med det rätta tänket // Tusen kramar till dig