Visst är det härligt med vinter, och även vackert, men dröm dig tillbaka till sommaren och känn doften av nygrillad älgbiff, rostade grönsaker och glödstekt stompa.

Här kan man sitta och njuta av dagens sista solstrålar, lyssna på svalornas tjatter och kanske även få se något vilt som strosar i skogskanten. Det händer att vi har besök av älg, rådjur, räv, hare, lo och även björn. Björnen har vi inte sett mer än spillningen av, men det är mäktigt att ha dom så nära.
Stompa. Gräddning 30-45 sek i torr stekpanna utan fett
Här kan man sitta och njuta av dagens sista solstrålar, lyssna på svalornas tjatter och kanske även få se något vilt som strosar i skogskanten. Det händer att vi har besök av älg, rådjur, räv, hare, lo och även björn. Björnen har vi inte sett mer än spillningen av, men det är mäktigt att ha dom så nära.
Stompa. Gräddning 30-45 sek i torr stekpanna utan fett
14-15 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk bikarbonat
2 tsk anis
2 tsk salt
1,5 dl surdeg
1,5 dl ljus sirap ( kan minskas )
5 dl filmjölk
Blanda rågsikt, surdeg, bikarbonat, anis och salt i en bunke, tillsätt sirap och filmjölk och arbeta till en jämn deg. dela den i 15-20 delar som formas runda. Kavla ut bullarna till tunna kakor med krusig kavel. Baka dem i stekpanna på båda sidor utan fett. Bakas ca 30-45 sekunder per sida.
Lycka till
1 kommentar:
Hej skulle gärna baka dom men surdeg är inget jag har ?? har du recept på surdeg också ? el e jag helt ute och cyklar?? :)
Skicka en kommentar