måndag 26 april 2010

Vilken underbar helg

Solen värmer och grannbarnen skrattar när de hoppar på studsmattan. Vilken energi som frigörs.

Själv började jag med att montera en plastdunk för att samla björksav. Under min sjukdomstid så fick jag flera tips på att dricka björksav som är en dryck fylld av mineraler, vitaminer och antioxidanter. Jag slog upp björksav på nätet och blev övertygad om att det är värt ett försök. Mitt tidigaste minne av björksav var när jag för många år sedan gjorde praktik på Österåsens hälsohem. Där hade man recept på björksavschampagne.
Nu var jag lite väl optimistisk för saven har inte börjat stiga ännu. Det är bara några magiska veckor som saven stiger och då får man vara på allerten.

Som du ser använder jag Aloedunkar. Sedan flera år dricker jag Aloevera på morgonen. Ett kosttillskott som ger energi och ökar välbefinnande. Som återförsäljare har jag även fått kunskap om bra produkter för hudvård, andra kosttillskott och smink som baseras på Aloe Vera. Jag har i princip bytt ut allt från tvål och ansiktsrengöring, till krämer och skönhetsvård.

Senare under dagen blev det en promenad i skogen. Ett järppar satt sturskt kvar på vägen tills det bara var cirka 3 meter kvar, då gled de in under en gran vid vägkanten.
I en solig backe lyste de ljuvliga blåsipporna upp den brunaktiga marken. Jag kunde inte motstå frestelsen att plocka med mig några stjälkar. Jag kände mig som 10 år igen. En rätt skön känsla faktiskt.

Väl hemma blev det stenplockning på gräsmattan. Snöslungan har spritt ut stenarna från grusgången. Avslutningen på dagen blev en god middag bestående av råris och ädelfiskpanna. Mycket gott. När kylan åter smög sig på flyttade jag in till soffhörnan med en bok. Jag läser en bok skriven av Sylvia Brown, Livsredskap.
Lätt solrodnad på kinderna krävde kvällssmörja med aloe mot solsveda. Nöjd, solvarm och lycklig kröp jag till kojs.

Inga kommentarer: